Műszaki kollégáink hozzányúltak az Inspire 1-es drón kontrolleréhez és szétszedték azt. Tanulságos videó a linken, mire érdemes figyelni, hogy a szalagkábelt rögzítő csatlakozó ne menjen tönkre.

Pár héttel ezelőtt egy forgatáson (szerencsére az utolsó jelenet közben) váratlanul kikapcsolt az a kontrollerünk, amelyet a drónon lévő kamera irányítására használtunk. Annyira kikapcsolt, hogy se kép, se hang, még tölteni sem lehetett. Be sem kapcsolt. Szóval irány a magyar disztribúció, hátha mondanak valami értelmeset, okosat.
Senkinek nincsen kedve 230 000 forintért új kontrollert venni.

Annyit tudtunk, hogy biztosan a kontroller akkumulátora köröl van a probléma, mert nem lehetett feltölteni. Arra figyeljetek oda, hogy aki egyszer is azt tapasztalja, hogy a kontroller hirtelen töltést veszt, vagy jóval hamarabb merül, mint a többi kontroller vagy mint azt régebben tette a referencia kontroller, úgy szinte biztos, hogy a LiPo akkumulátorokkal van probléma.

Jelen esetben is ez történt, azonban a kontroller javítását senki sem vállalta el. Mivel szükségünk volt a kamera kontrollerére, ezért sürgősségi beruházással vásároltunk egy újat. Mindazonáltal megvolt a feladat. Kitalálni, hogyan lehetne életet lehelni a hibás kontrollerbe, konkrétan akkumulátort cserélni.

  • Szétszedéskor már problémát okozott az, hogy néhány csatlakozó és szalagkábel forrasztását sikerült – még a legjobb jóindulat és precizitás mellett is – tökretenni, illetve arra is rájöttünk, hogy az akkumulátorban van egy intelligens balanszer, amely az akkumulátor felek töltöttségének függvényében vagy egyik, vagy másik felet tölti.

3 hónapos munkát követően tudtunk kialakítani egy olyan, garanciális módszert, amellyel immáron képesek vagyunk 9000 mAh akkumulátort rakni a felpúposodott, rossz helyébe.

Működik. Jobb, mint az eredeti. Bárkinek ilyen problémája van, jóval olcsóbban megcsináljuk, mint az új kontroller ára.

Elérhetőségek: http://inspire1.hu/kapcsolat/