Gyorsan nő a drónok száma világszerte, a gazdaság egyre több területén vetik be ezeket az eszközöket már Magyarországon is. A szabályozási környezet ugyanakkor lemaradt a fejlődéstől, itthon üzleti célra nehéz jogkövető módon használni őket.

Az év végére 2,5 millió, 2020-ra pedig akár hétmillió drón is röpködhet az Egyesült Államokban a Szövetségi Légügyi Felügyelet (Federal Aviation Administration) becslése szerint. Ezek a számok azt mutatják, hogy a következő években ugrásszerű fejlődés várható ezen a területen, és miközben a gazdaság egyre több szegmensében jelennek meg ezek a berendezések, a velük kapcsolatos problémák száma is gyorsan nő. A múlt évben csak az Egyesült Államokban több mint 700 esetben veszélyeztették a légi forgalmat a pilóta nélküli légi járművek, ami háromszorosa a korábbi hasonló incidenseknek. Néhány hete pedig a gyanú szerint a briteknél ütközött egy drón egy repülőgéppel.

Kalocsai Zoltán úr, az IT Business újságírója készített – többek között – a cégünkkel egy riportot, amelyet a továbbiakban ezen a  linken olvashatnak el.